Letselschade na motorongeluk
Wij claimen waar u recht op hebt!
Heeft u een verkeersongeval gehad met de motor?
Als motorrijder bent u erg kwetsbaar in het verkeer. U heeft niet de (fysieke) bescherming zoals een automobilist die heeft en u moet veel meer anticiperen in het verkeer. Helaas gaat er toch nog wel eens wat mis met een ongeval als gevolg. Als u als motorrijder betrokken raakt bij een verkeersongeval is de kans op letselschade erg groot.
Denk bijvoorbeeld aan een whiplash, hersenletsel, breuken, kneuzingen en letsel aan je gezicht.
Wat kunnen wij voor u doen na een motorongeluk?
Jurilex Letselschade biedt u direct gratis juridische hulp na een motorongeval. Als er sprake is van een aansprakelijke derde partij, dan is het mogelijk om uw schade als gevolg van een ongeval op deze aansprakelijke partij te verhalen. De aansprakelijke partij betaalt de schadevergoeding en de juridische kosten.
In de wet is namelijk bepaald als u schade lijdt door de schuld van een ander, diegene aansprakelijk is voor de geleden schade. Hieronder vallen ook de (redelijke) juridische kosten die gemaakt moeten worden voor het claimen van de letselschade. Onze kosten worden dus door de aansprakelijke (tegen)partij betaald. Dit gaat niet ten koste van de hoogte van uw schadevergoeding. Wij dienen onze kosten rechtstreeks bij de aansprakelijke tegenpartij. U zal van ons nooit een factuur ontvangen.

Lees de ervaringen van anderen die u voor gingen
Zo werkt letselschade claimen bij ons
Ontvang gratis advies bij letselschade
Bepalen aansprakelijkheid
Voorschot van schadeclaim bepalen
Indienen schadeclaim + nazorg
Soorten schadevergoedingen bij een motorongeluk
Bij letsel zijn er 2 soorten schadevergoedingen; materiële schade en immateriële schade. Onder de materiële schadevergoeding vallen alle schades die direct in geld uit te drukken zijn. Voorbeelden hiervan zijn:
- Schadeformulier: dit is verplicht;
- Een brief waarin je de tegenpartij aansprakelijk stelt voor uw letsel;
- Verklaringen van betrokkenen en getuigen;
- Politierapporten (als dit van toepassing is);
- Foto’s of video’s van getuigen, camerabeelden etc.
Naast de vergoeding voor de materiële schade heeft u ook recht op vergoeding van de immateriële schade. Immateriële schade is de schade die niet in geld is uit te drukken. Denk bijvoorbeeld aan blijvende lichamelijke en psychische klachten en beperkingen. De letselschadevergoeding voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Onder immateriële schade valt alle schade welke niet direct in geld uit te drukken zijn, zoals bijvoorbeeld:
- leed;
- pijn;
- gederfde levensvreugde.
Is de tegenpartij aansprakelijk voor uw schade?
Motorrijders vallen onder de normale regels van het bewijsrecht. Als motorrijder moet u kunnen aantonen dat de schuld van het ongeval niet bij u ligt. Een tegenpartij die een verkeersfout heeft gemaakt is wettelijk aansprakelijk en dient uw schade als gevolg van het motorongeval te vergoeden. Voorbeelden van verkeersfouten bij motorongelukken zijn onder andere: voorrangsfout, onverwachte manoeuvre, te weinig afstand houden, plotseling afslaan, uit een uitrit komen en te hard rijden.
Naast de schuld van het ongeval moet u ook bewijzen dat uw schade het gevolg is van dit ongeval. Dit heet ‘causaal verband’ en is vaak goed aan te tonen bij materiële schade. Ook bij letselschade zoals een botbreuk of kneuzing is het door een arts vast te stellen. Dit medisch bewijsmateriaal kunnen wij voor u opvragen bij de arts. Bij immateriële schade is het trouwens vaak lastiger om dit causale verband te kunnen leggen.
Wilt u direct weten of u recht hebt op een schadevergoeding? Vul het schadeformulier in.

Meld eenvoudig uw letselschade
We kunnen vaak al binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.
Bel mij terug!
Contact
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.
Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag.