Letselschade na fietsongeluk

Aangereden op de fiets?

Wanneer u met de fiets bent aangereden door een motorvoertuig, dan is de eigenaar of de houder van de sterke verkeersdeelnemer (motorvoertuig) aansprakelijk voor de schade. Zowel fietsers als voetgangers worden door de Nederlandse Wegenverkeerswet beschermd bij een aanrijding (fietsongeluk) met een sterke verkeersdeelnemer. Alle schade die u door het fietsongeluk heeft opgelopen, zoals schade aan de fiets en persoonlijke verwondingen, worden vergoed door de verzekering van de tegenpartij.

Als u een schadevergoeding wilt claimen moet de tegenpartij aansprakelijk worden gesteld. Bij het claimen van een letselschadevergoeding is het verstandig om een letselschadebureau of specialist in te schakelen. De letselschadespecialisten van Jurilex Letselschade geven advies over de schadevergoeding, helpen bij de aansprakelijkstelling, verzorgen de volledige communicatie en correspondentie met de tegenpartij en verhalen voor u de opgelopen schade.

Jurilex is er voor het slachtoffer

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van Jurilex Letselschade zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Aangereden door een auto

Wanneer u als fietser of voetganger op een openbare weg wordt aangereden door een auto, is de eigenaar of de houder van de sterke verkeersdeelnemer (motorrijtuig) 100% aansprakelijk voor de schade. Er zijn een aantal situaties waarin hiervan kan worden afgeweken.

 

Wanneer de eigenaar van het motorvoertuig overmacht aan kan tonen

Wanneer sprake is van eigen schuld bij de benadeelde (de fietser/voetganger)

 

Wanneer de eigenaar van het motorvoertuig geen overmacht aan kan tonen en de fietser of voetganger geen eigen schuld heeft aan het ongeluk, dan moet de eigenaar van het motorvoertuig 100% van de geleden schade vergoeden.

Schadevergoeding bij eigen schuld fietser

Van eigen schuld bij de fietser is sprake wanneer het fietsongeval mede aan het verkeersgedrag van de fietser te wijten is, zoals door rood rijden of ’s avonds zonder licht fietsen.

Voorwaarde is wel dat de fietser 14 jaar of ouder is. Wanneer er sprake is van eigen schuld bij de fietser, dan krijgt de fietser nog steeds minimaal 50% van de schade vergoed. De eigenaar van de auto zal dan minimaal 50% van de geleden schade moeten vergoeden.

Kinderen jonger dan 14 jaar, die betrokken zijn bij een ongeval waarbij zij zijn aangereden door een auto, motorfiets, bromfiets of scooter, hebben altijd recht op volledige schadevergoeding (100 %). Ook wanneer zij zelf schuldig zijn aan het ontstaan van het ongeval.

Welke schade kan ik verhalen na mijn fiets ongeluk?

Volgens het Nederlands recht dient alle schade die voortvloeit uit het fietsongeval waarvoor een ander aansprakelijk is te worden vergoed door de aansprakelijke partij. Wij kijken graag met je mee zodat jij de maximale schadevergoeding kan claimen. 

Altijd een expert bij u in de buurt

U hebt door een ongeval letselschade opgelopen en nu bent u op zoek naar een specialist in de buurt. Dan is het maar al te prettig als het persoonlijke verhaal in de eigen vertrouwde omgeving verteld kan worden. Onze specialisten brengen desgewenst een huisbezoek, u hoeft daarom de deur niet uit. Met een landelijk dekkend netwerk is er altijd wel een letselschade expert bij u in de buurt.

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via de virtuele assistent casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit eerstvolgende werkdag. 

Contactformulier

Call Now Button