Letselschade advocaat Eindhoven

Vind hier juridische hulp bij letselschade in Eindhoven

Woont u in Eindhoven en bent u op zoek naar een letselschade advocaat? Bijvoorbeeld omdat u slachtoffer bent geworden van een ongeluk op uw werkof bent aangereden in het verkeer ? U heeft in veel gevallen recht op letselschadevergoeding. De specialisten van Jurilex helpen u gratis om uw letselschade te verhalen op de aansprakelijke wederpartij.

Een rondje zoeken op Google levert al snel een aantal letselschade advocaten op. Toch is het vaak niet nodig om een letselschade advocaat in te schakelen . 95% van de letselschadezaken wordt namelijk afgehandeld buiten de rechtszaal. Schakelt u een advocaat in, dan kan dat u flink wat geld kosten.

Dat is niet het geval als u Jurilex inschakelt. Onze letselschadespecialisten behandelen uw zaak gegarandeerd kosteloos als een ander aansprakelijk is voor uw letselschade. Snel weten of dat ook voor uw zaak geldt? Neem eenvoudig contact met ons op, dan hoort u dat direct.

Letselschade in Eindhoven

Letselschade komt veel voor. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Ook in de regio Eindhoven behandelen wij veel letselschadezaken. Enkele voorbeelden:

  • Aangereden als fietser
  • Aangereden als automobilist
  • Een bedrijfsongeval
  • Whiplash na aanrijding
  • Hondenbeten
  • Aangereden onder werktijd

 

Zoekt u hulp in de omgeving van Eindhoven om uw letselschade te claimen, dan bent u bij Jurilex aan het goede adres. Onze juristen zijn gespecialiseerd in dit soort zaken.

"Mevrouw Asma is zeer begripvol en neutraal geweest tijdens haar inventarisatie van informatie betreft mijn ongeluk. Hierin heb ik mij goed bijgestaan gevoeld."
5 sterren review van een cliënt
5/5

Gevolgen van mijn letselschade

Als letselschadeslachtoffer heeft u veel aan uw hoofd. U moet herstellen, tegelijkertijd maken familie, vrienden en andere betrokkenen zich zorgen om u en dan is er de juridische kant om de letselschadevergoeding te regelen. Gelukkig neemt de letselschadespecialist in de regio Eindhoven u veel zorgen uit handen.

Hoe krijg ik een letselschade advocaat

Het is belangrijk om snel na het ongeval een ervaren en betrouwbare belangenbehartiger in te schakelen. Dat kan een letselschade advocaat of letselschadespecialist zijn. Zo voorkomt dat er belangrijk bewijs verloren gaat dat u misschien nodig heeft om uw letselschade te claimen.

Bent u slachtoffer van een ongeval met letselschade in Eindhoven of omgeving? Neem contact met Jurilex voor een betrouwbare en deskundige letselschadespecialist in uw buurt.

Jurilex luistert naar uw verhaal en laat u vooraf weten of u de wederpartij aansprakelijk kunt stellen. Zo ja, dan neemt Jurilex uw zaak gratis in behandeling. Een van onze letselschadespecialisten in de regio Eindhoven gaat dan voor u aan de slag.

Schaderegelingstraject in een notendop

254336F5-9F90-4C30-9197-E816B870104D@1xCreated with sketchtool.
Ontvang gratis advies bij letselschade

Neem contact op met Jurilex Letselschade voor gratis advies. Tijdens de intake beoordelen wij of uw zaak op juridisch vlak kansrijk is en bespreken we welke stukken nodig zijn om de zaak aan te nemen.

8A59DC4F-ADCA-499A-9C5D-63DADB59E33A@1xCreated with sketchtool.
Bepalen aansprakelijkheid

Wanneer wij de zaak kansrijk achten, schakelen wij een belangenbehartiger in. Uw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk en vraagt een voorschot aan om de eerste kosten na het ongeval op te vangen.

736C699B-A70B-4792-BE3E-271BBAD29AC1@1xCreated with sketchtool.
Voorschot van schadeclaim bepalen

Uw belangenbehartiger brengt alle schadeposten in kaart. Om de claim te onderbouwen wordt eventueel medische informatie opgevraagd bij het medisch adviesbureau. Dit bureau werkt alleen voor letselschadeslachtoffers.

48D82C54-FC2E-44CE-B7F4-BD709879F04A@1xCreated with sketchtool.
Indienen schadeclaim + nazorg

Is er sprake van een medische eindsituatie? Wij berekenen de definitieve schade en in overleg met u wordt deze ingediend bij de wederpartij. Als alle partijen akkoord gaan met het voorstel dan wordt de schadevergoeding overgemaakt.

Wij claimen gratis uw schadevergoeding in Eindhoven

De wet heeft het zo geregeld, dat slachtoffers van letselschade recht hebben op gratis juridische bijstand. Dat is zo, omdat de aansprakelijke wederpartij uw kosten moet betalen. De kosten die wij maken om u juridisch bij te staan, worden ook betaald door de (verzekeraar van de) wederpartij.

Als slachtoffer is het een goed idee om een letselschadespecialist in de arm te nemen, omdat deze juridische kennis heeft én bovendien een goede onderhandelaar is, wanneer er moet worden onderhandeld met de verzekeraar van de wederpartij. Zo krijgt u de meest rechtvaardige letselschadevergoeding.

Wat doet een letselschade advocaat of specialist in Eindhoven voor mij?

Een letselschadespecialist voor regio Eindhoven is uw persoonlijke belangenbehartiger vanaf het moment dat u de letselschade bij ons meldt. Wél bekijkt een van onze juridische medewerkers vóór een zaak wordt opgestart, of er sprake is van aansprakelijkheid voor uw letselschade.

Zonder aansprakelijkheid is er namelijk geen verzekeringsmaatschappij waar uw schade op verhaald kan worden.

Waarom een letselschade specialist?

Voor u als letselschadeslachtoffer komt er veel op u af en moeten er veel zaken geregeld worden. Denk aan afspraken in het ziekenhuis of bij uw dokter, door het ongeval raakt u (tijdelijk) arbeidsongeschikt en mist u inkomsten, de schade aan uw voertuig moet worden gerepareerd door een professioneel bedrijf, maar ook extra opvang voor uw kinderen is kan noodzakelijk zijn.  In extreme gevallen kan een aanpassing in of rondom uw huis noodzakelijk zijn.

Gelukkig heeft ons team een bewezen staat van dienst in het vertegenwoordigen van slachtoffers van diverse ongevallen in Eindhoven. Van bijtincidenten door loslopende honden in het park tot aanrijdingen op scooters, wij weten waar u recht op heeft en hoe we uw zaak het beste kunnen aanpakken. Het is een prettig idee wanneer een ervaren en betrouwbare belangenbehartiger u bijstaat.

Bel mij terug

Wat kan ik claimen?

Als er een aansprakelijke verzekeringsmaatschappij is, claimen wij kosteloos uw letselschade in Eindhoven. Maar aan welke vergoedingen kunt u denken?

Hieronder vindt u 10 verschillende soorten schadevergoedingen waar u recht op heeft:

Jurilex neemt al deze kosten mee in het berekenen van schadevergoeding. Onze letselschadespecialisten hebben ruime ervaring met het behandelen van letselschadezaken in Eindhoven en zijn bekend met de lokale omstandigheden.

Worden de juridische kosten van Jurilex in mindering gebracht op mijn schadevergoeding?

Daar kunnen we kort en krachtig op antwoorden: nee, de kosten van onze letselschadespecialist gaan niet af van uw letselschadevergoeding. Onze kosten worden betaald door de verzekeraar van de aansprakelijke wederpartij, omdat juridische kosten een van de schadeposten is bij een ongeval met letselschade. Onze kosten dienen wij rechtstreeks bij de verzekeraar in.

Bij Jurilex bent u verzekerd van gratis juridische hulp bij ongevallen met letselschade in Eindhoven.

Lees de ervaringen van anderen die u voor gingen

Veel gestelde vragen

Een letselschade advocaat behartigt uw belangen bij het claimen van een letselschadevergoeding. De letselschade advocaat inventariseert uw letsel, bekijkt de aansprakelijkstelling, stelt de letselschadeclaim op en ontzorgt u gedurende de afwikkeling van het schaderegelingsproces. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk zaken over uw letselschade documenteert. Bewaar bijvoorbeeld bonnen, afschriften en betaalwijzen, zodat u deze als bewijs van de gemaakte kosten kunt toevoegen aan uw letselschadeclaim. Een letselschade advocaat kan u op diverse gebieden bijstaan, zoals: het aansprakelijk stellen van uw tegenpartij het inventariseren van uw letselschade het onderbouwen van uw letselschadevergoeding het claimen van letselschadevergoeding het volledig verzorgen van het schaderegelingsproces inclusief afwikkeling het verzorgen van de communicatie met de tegenpartij en de verzekeringmaatschappij Kunt u gebruikmaken van een letselschade advocaat? In Nederland is bij wet geregeld dat wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, de aansprakelijke partij niet alleen uw materiële en immateriële schade moet vergoeden, maar ook de kosten voor de rechtshulp moet vergoeden. Jurilex heeft letselschadespecialisten in heel Nederland die u kunnen helpen met het claimen van uw letselschade. Meld uw letselschade en krijg hulp van een letselschade advocaat! Neem contact op met Jurilex via telefoon of vul direct het formulier in om de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.

De aansprakelijke partij dient op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek de redelijke voor juridische bijstand te vergoeden aan het slachtoffer. Dat maakt dat het inschakelen van onze letselschadejurist altijd kosteloos is voor het slachtoffer, de kosten voor rechtshulp worden ingediend bij de verantwoordelijke verzekeraar.

De kosten voor letselschadeslachtoffers kunnen na een ongeval hoog oplopen. De kosten kunnen bestaan uit: gemiste inkomsten omdat u arbeidsongeschikt raakt; medische kosten voor het bezoek aan een specialist; uitgaven voor aanschaf hulpmiddelen en/of medicatie; aanpassingen in of rondom het huis; eigen risico zorgverzekering. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van schadeposten waar u mee te maken kan krijgen. Vaak maakt u nog meer kosten die in aanmerking komen voor een vergoeding. Uw specialist is er dan ook om alle schadekosten te claimen bij de wederpartij. Wij stellen niet alleen de wederpartij aansprakelijk, maar wij brengen ook alle schadeposten in kaart en dienen deze bij de aansprakelijke partij in.

Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van tal van omstandigheden. Aangenomen wordt hoe complexer de zaak, des te langer een letselschadezaak kan duren. Wanneer het slachtoffer zeer ernstig letsel heeft opgelopen en deze schade verregaande consequenties heeft op het dagelijks functioneren, dan kan de zaak logischerwijs meer tijd in beslag nemen dan een zaak waarbij er enkel sprake is van matig letsel zoals blauwe plekken en schaafwonden. Daarnaast kunnen de persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten van uw belangenbehartiger, maar ook die van de schadebehandelaar die optreedt namens de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij, een rol spelen hoe snel een letselschadezaak wordt afgewikkeld.

Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval en wilt u weten welke stappen nodig zijn om een schadevergoeding te realiseren? Volg dan de onderstaande stappen. 1. Neem contact op met Letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen direct of u een zaak heeft. 2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl verder bij het inschakelen van een belangenbehartiger. 3. Ondertussen wordt er juridisch en medisch bewijs verzameld. 4. Uw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is. 5. Uw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op uw letselschadevergoeding aan. 6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen. 7. Uw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade. 8. Uw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast. 9. De definitieve schade kan worden berekend. 10. In een vaststellingsovereenkomst wordt uw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.

Als u betrokken bent bij een ongeval en u hebt daarbij letsel opgelopen door toedoen van een ander, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De uiteindelijke hoogte van de schadevergoeding hangt samen met tal van persoonlijke factoren en dat vraagt om een zorgvuldige aanpak van uw zaak. Op voorhand kunnen er geen keiharde bedragen worden gegarandeerd. Dat heeft ermee te maken dat een specialist eerst de zaak nauwkeurig moet bestuderen. Uw persoonlijke belangenbehartiger maakt vervolgens een exacte schadeberekening en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij. Wij raden aan om te allen tijde een letselschadespecialist in te schakelen omdat hij of zij weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. De kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist worden vergoed door de aansprakelijke partij. Wij kunnen u dan ook kosteloos bijstaan.

Een whiplash kan op twee manieren worden behandeld: – een multidisciplinaire aanpak waarbij het whiplash letsel vanuit meerdere disciplines bekeken en behandeld wordt; – een klacht specifieke aanpak waarbij de behandeling gericht is op het verhelpen van een specifieke klacht. De meeste slachtoffers met nekletsel herstellen binnen een jaar van deze kwetsuur. Toch kan het voorkomen dat uw nekklachten voor langere tijd aanhouden. Een letselschade professional zal u kunnen vertellen of het whiplash letsel en de kosten van de behandelingen, in aanmerking komen voor een schadevergoeding van de aansprakelijke wederpartij.

Wanner uw vriend(in), kennis of familielid door toedoen van een ander letselschade oploopt en hierdoor in het ziekenhuis belandt, dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een belangenbehartiger. In veel gevallen heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke partij die het ongeval heeft veroorzaakt. Onze juristen kunnen u direct vertellen wat de juridische mogelijkheden en eventuele vervolgstappen zijn. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op. Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Uw belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.

Als uw kind jonger dan 14 jaar is en hij of zij raakt betrokken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig, dan wordt de schade altijd voor 100% vergoed. Dit is ook het geval als uw kind volledig schuld heeft aan het verkeersongeval. De regel geldt niet voor kinderen van 14 jaar of ouder. Als zij betrokken raken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd motorvoertuig, dan krijgen zij tenminste 50% van de schade vergoed. Dit wordt ook wel de 50%-regel genoemd. Fietsers/voetgangers worden gezien als een zwakkere verkeersdeelnemer, genieten extra juridische bescherm bij verkeersongevallen, waardoor zij minimaal 50% van de totale schade vergoed krijgen ongeacht de vraag wie de verkeersregels heeft overtreden.

Het slachtoffer zal in beginsel aannemelijk moeten maken en zo nodig bewijzen dat er een letselongeval heeft plaatsgevonden. Daarnaast moet het slachtoffer ook aannemelijk maken en zo nodig bewijzen dat er causaal verband bestaat tussen de gedraging van de wederpartij, het ontstaan van het letselongeval en de schade die hieruit is ontstaan. De bewijslast ligt in de eerste instantie dus bij het slachtoffer. Wie eist, bewijst.

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via de virtuele assistent casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit eerstvolgende werkdag. 

Contactformulier

Call Now Button