Letselschade na auto-ongeluk

Regel kosteloos de schadevergoeding

Heeft u letselschade na een auto-ongeluk?

Een auto-ongeluk zit in een klein hoekje en gebeurt vaak voor u er erg in heeft. Als u slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval met de auto kan dit een grote impact hebben op uw leven. Niet alleen materiële schade ontstaat er tijdens een auto-ongeluk, maar ook immateriële schade zoals rugklachten, nekklachten en een whiplash zijn veel voorkomend.

Tegenpartij aansprakelijk stellen voor schade

Na het auto-ongeluk moeten er een aantal zaken geregeld worden. De kans is namelijk groot dat wanneer de andere partij verantwoordelijk is, dat u recht heeft op een schadevergoeding na het verkeersongeval. Een tegenpartij die een verkeersfout heeft gemaakt, is wettelijk aansprakelijk en dient uw schade als gevolg van het ongeval te vergoeden.

Dus weet u wie de tegenpartij is? Zorg er dan voor dat het schadeformulier ingevuld wordt. Zorg tevens ook voor voldoende bewijslast. Denk hierbij aan het maken van foto’s van de schade aan uw auto en schrijf alle gegevens op, zoals het kenteken van de tegenpartij en zijn/haar persoonsgegevens zoals rijbewijs.

Bij letselschade na een auto-ongeluk schakelt u altijd de politie in. Wanneer de politie ter plaatse is, maakt zij een rapport op. Op basis van dat rapport kunnen wij een inschatting maken van uw verhaalsmogelijkheden. Het is verstandig dat wanneer u een auto-ongeluk heeft gehad, dat u gelijk met Jurilex Letselschade contact opneemt voor juridische hulp.

CTA – USP

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van Jurilex Letselschade zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Lees de ervaringen van anderen die u voor gingen

Welke schade kan ik verhalen na mijn auto-ongeluk?

De meeste mensen denken bij schadevergoeding alleen aan hun auto en de reparatiekosten, maar er komen vaak nog meer onkosten bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Reiskosten
 • Eigen bijdrage
 • Hulp in de huishouding
 • Vervangend vervoer
 • Gederfde inkomsten uit arbeid

Naast deze materiële kosten (in geld uit te drukken) kunnen er ook immateriële kosten. Denk hierbij aan: leed, pijn en gederfde levensvreugde. Voor deze letselschade kan u smartengeld eisen. Voor smartengeld is vaak wel advies van een expert nodig, omdat de hoogte lastig te bepalen is. Jurilex Letselschade heeft deze expertise en zal voor u de meest rechtvaardige vergoeding gaan verhalen!

Wilt u direct weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Vul het schadeformulier in.

Soorten letsel na een auto-ongeluk

Als gevolg van een verkeersongeval kan u verschillende soorten letsel oplopen. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld: een whiplash, hersenletsel, breuken, kneuzingen en letsel aan het gezicht.

Whiplash

Een whiplash is een heftige slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van de romp door een ongeval. Over het algemeen is het een onverwachte zeer snelle beweging zonder dat het hoofd ergens tegenaan botst.

In een fractie van een seconde wordt de halswervelkolom daardoor overmatig uitgerekt en extreem achterover en/of voorover gebogen. Whiplash is de naam voor dit ongevalsmechanisme.

Zo werkt letselschade claimen bij ons

1
Losse blokken – 4 Stappen

Ontvang gratis advies bij letselschade

2
Losse blokken – 4 Stappen

Bepalen aansprakelijkheid

3
Losse blokken – 4 Stappen

Voorschot van schadeclaim bepalen

4
Losse blokken – 4 Stappen

Indienen schadeclaim + nazorg

Mw. De Bruin, letselschadejurist bij Jurilex Letselschade

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen vaak al binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Klachten

De klachten die na een whiplashongeval optreden worden het whiplashsyndroom genoemd. De meest voorkomende klachten zijn pijn in de nek, het hoofd, de schouders en de rug. Concentratiestoornissen, vermoeidheid, duizeligheid en vergeetachtigheid komen ook veel voor. Volgens de Whiplash Stichting Nederland vallen er jaarlijks circa 15.000 tot 20.000 nieuwe whiplashslachtoffers in Nederland.

Een whiplash is moeilijk medisch vast te stellen, omdat het niet te zien is op een röntgenfoto of scan, terwijl het slachtoffer wel degelijk pijnklachten kan hebben. Slachtoffers betrokken bij een ongeval hebben een verhoogde kans op het oplopen van een whiplash, een populaire term.

De populariteit van de term whiplash heeft vooral te maken met het feit dat veel slachtoffers met nekklachten zelf al snel deze term gebruiken. Stel, u heeft wel pijnklachten in de nek of rug, maar de arts kan op foto’s en scans niets vinden. Het letsel is dan niet “objectiveerbaar”.

Het is dan lastig te bewijzen dat de klachten en het letsel door het ongeval zijn ontstaan. Whiplash leidt daarom in veel zaken tot een discussie over het causaal verband tussen de klachten en het ongeval.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button