Smartengeld en de immateriele gevolgen na ongeval

Gepost 14-02-2023

Het meemaken van een ongeval waarbij u letsel oploopt is een gebeurtenis die een enorme impact op u heeft. De gevolgen zijn groot. Zeker als u blijvend letsel oploopt, kan uw leven voorgoed getekend zijn.

De veroorzaker van het ongeval is verplicht om alle ontstane schade te vergoeden. Maar sommige gevolgen zijn lastig in geld uit te drukken, zoals het verdriet, de pijn en de vele ongemakken die door het ongeval zijn ontstaan. Hoe gaan we daarmee om? Daarvoor bestaat de schadepost smartengeld.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een financiële vergoeding voor de immateriële gevolgen van een ongeval: de pijn, het verdriet, de onzekerheid en de ongemakken die onlosmakelijk aan een ongeval zijn verbonden.

In letselschadezaken wordt er, naast de andere schadeposten, altijd smartengeld vergoed. Dus als u een ongeval heeft meegemaakt waarvoor een ander aansprakelijk is, heeft u altijd recht op vergoeding van smartengeld. Jurilex Letselschade helpt u daarbij.

De omvang van het smartengeld

Maar hoe bepaal je de hoogte van een redelijk bedrag aan smartengeld? Daarvoor kijken we naar uitspraken van rechtbanken over de hoogte van smartengeld in soortgelijke situaties.

Vervolgens kijken we naar uw persoonlijke omstandigheden, de aard van het ongeval en de gevolgen die deze gebeurtenis heeft gehad op uw leven. Zo komen we tot een onderbouwde inschatting van een redelijk bedrag aan smartengeld.

De ervaren letselschadejuristen van Jurilex Letselschade helpen u hierbij.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Hulp bij het verhalen van letselschade

De inschakeling van een goede belangenbehartiger is heel belangrijk. De verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval zal zijn best doen om tot een zo laag mogelijke schikking te komen bij de vergoeding van uw letselschade.

Dan is het aangeboden bedrag aan smartengeld aan de lage kant, net als de geboden vergoedingen voor andere schadeposten, zoals verlies van inkomsten, ongedekte medische kosten en de kosten van noodzakelijke voorzieningen.

Juist daarom is het inschakelen van een deskundige belangenbehartiger zo enorm belangrijk.

De specialisten van Jurilex Letselschade

Jurilex Letselschade zorgt ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Daar kunt u op vertrouwen.

Jurilex Letselschade is actief door heel Nederland. We beschikken over het Nationaal Keurmerk Letselschade. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Gerelateerde artikelen

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Whiplash letsel na ongevalZorgverlener aansprakelijk voor letselschade? Call Now Button