Smartengeld en de immateriele gevolgen na ongeval

Picture of Jan Willem Berg

Jan Willem Berg

Inhoud

Het meemaken van een ongeval waarbij u letsel oploopt is een gebeurtenis die een enorme impact op u heeft. De gevolgen zijn groot. Zeker als u blijvend letsel oploopt, kan uw leven voorgoed getekend zijn.

De veroorzaker van het ongeval is verplicht om alle ontstane schade te vergoeden. Maar sommige gevolgen zijn lastig in geld uit te drukken, zoals het verdriet, de pijn en de vele ongemakken die door het ongeval zijn ontstaan. Hoe gaan we daarmee om? Daarvoor bestaat de schadepost smartengeld.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een financiële vergoeding voor de immateriële gevolgen van een ongeval: de pijn, het verdriet, de onzekerheid en de ongemakken die onlosmakelijk aan een ongeval zijn verbonden.

In letselschadezaken wordt er, naast de andere schadeposten, altijd smartengeld vergoed. Dus als u een ongeval heeft meegemaakt waarvoor een ander aansprakelijk is, heeft u altijd recht op vergoeding van smartengeld. Jurilex Letselschade helpt u daarbij.

De omvang van het smartengeld

Maar hoe bepaal je de hoogte van een redelijk bedrag aan smartengeld? Daarvoor kijken we naar uitspraken van rechtbanken over de hoogte van smartengeld in soortgelijke situaties.

Vervolgens kijken we naar uw persoonlijke omstandigheden, de aard van het ongeval en de gevolgen die deze gebeurtenis heeft gehad op uw leven. Zo komen we tot een onderbouwde inschatting van een redelijk bedrag aan smartengeld.

De ervaren letselschadejuristen van Jurilex Letselschade helpen u hierbij.

Hulp bij het verhalen van letselschade

De inschakeling van een goede belangenbehartiger is heel belangrijk. De verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval zal zijn best doen om tot een zo laag mogelijke schikking te komen bij de vergoeding van uw letselschade.

Dan is het aangeboden bedrag aan smartengeld aan de lage kant, net als de geboden vergoedingen voor andere schadeposten, zoals verlies van inkomsten, ongedekte medische kosten en de kosten van noodzakelijke voorzieningen.

Juist daarom is het inschakelen van een deskundige belangenbehartiger zo enorm belangrijk.

De specialisten van Jurilex Letselschade

Jurilex Letselschade zorgt ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Daar kunt u op vertrouwen.

Jurilex Letselschade is actief door heel Nederland. We beschikken over het Nationaal Keurmerk Letselschade. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via de virtuele assistent casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit eerstvolgende werkdag. 

Contactformulier

Call Now Button