Kosten huishoudelijk hulp na ongeval

Gepost 09-02-2023

Wie door een ongeval gewond raakt, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout, is vaak langere tijd uit de running. Na de eerste fase van medische hulp, breekt er een herstelperiode aan, die weken of maanden kan duren.

De activiteiten die voorheen volstrekt normaal waren, zoals werken, sporten en het verrichten van werkzaamheden in en rond het huis, moet je voorlopig aan je voorbij laten gaan. Zelfs de kleinste huishoudelijke taken kunnen dan al teveel zijn.  

Professionele huishoudelijke hulp inschakelen

Tot op zekere hoogte kunnen andere gezinsleden misschien bijspringen, om ervoor te zorgen dat de was wordt gedaan, er wordt gekookt en de woning schoon blijft. Maar vaak is dat niet voldoende. Zeker als degene die de meeste huishoudelijke taken deed, degene is die is uitgevallen. Dan is het een betere oplossing om hulp te vragen.

Misschien is er een familielid dat wil helpen, een buurvrouw, of iemand anders uit de sociale omgeving. Zijn de genoemde mogelijkheden er niet of nauwelijks, bijvoorbeeld bij iemand die alleen woont, dan kan worden overwogen om een professionele huishoudelijke hulp in te schakelen.

Kosten van huishoudelijke hulp

Maar hoe zit het dan met de kosten? Onze Senior letselschadejurist mr. Kyra Asma legt het uit. “Het inschakelen van een professionele hulp gaat al snel in de papieren lopen, en ook als de buurvrouw een handje toesteekt wil je haar daar wel voor belonen. Dan praat je al snel over een kostenpost van 15 tot 20 euro per uur.

Gelukkig vallen ook deze kosten onder de schade die verhaald kan worden. Het gaat dan om de ondersteuning bij huishoudelijke taken, zoals de verlening van opruim- en schoonmaakdiensten, voor de benadeelde en diens gezinsleden”.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Schadepost

Kyra claimt in een letselschadezaak deze kosten dan ook bij de verzekeraar. “Als er een indicatie is voor (tijdelijke) ondersteuning via huishoudelijke hulp, gedurende de herstelfase van het slachtoffer, dan is de hulp een schadepost en komt deze voor vergoeding in aanmerking.

De Richtlijn Huishoudelijke Hulp van De Letselschade Raad gaat over de situatie waarin er sprake is van huishoudelijke hulp door een niet-professionele hulp. Als deze vorm van hulp niet voor handen is, dan worden zelfs de kosten van een professionele hulp vergoed”.

Vergoeding van alle kosten

Om er zeker van te zijn dat alle kosten worden vergoed, is de hulp van een letselschade specialist onmisbaar.

Kyra: “Bij letselschade is het belangrijk dat het slachtoffer in alle rust kan herstellen. Het is de taak van de belangenbehartiger om te zorgen voor de nodige hulp en voorzieningen, en het regelen van vergoeding van de geleden schade”.

Wij staan voor u klaar

Bij Jurilex Letselschade ben je aan het goede adres voor goede hulp bij het regelen van alles rond letselschade. We zijn door heel Nederland gevestigd. Kyra Asma en haar collega’s staan voor u klaar.

Gerelateerde artikelen

Misschien vindt u deze artikelen ook interessant:

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  klantreview Jurilex Letselschade - mevrouw Asma

  Mr. Kyra Asma is NIVRE Register-Expert en Senior Letselschadejurist bij Jurilex Letselschade

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Herstelgerichte dienstverlening na ongeval Call Now Button