Kosten huishoudelijk hulp na ongeval

Wie door een ongeval gewond raakt, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout, is vaak langere tijd uit de running. Na de eerste fase van medische hulp, breekt er een herstelperiode aan, die weken of maanden kan duren.

De activiteiten die voorheen volstrekt normaal waren, zoals werken, sporten en het verrichten van werkzaamheden in en rond het huis, moet je voorlopig aan je voorbij laten gaan. Zelfs de kleinste huishoudelijke taken kunnen dan al teveel zijn.  

Professionele huishoudelijke hulp inschakelen

Tot op zekere hoogte kunnen andere gezinsleden misschien bijspringen, om ervoor te zorgen dat de was wordt gedaan, er wordt gekookt en de woning schoon blijft. Maar vaak is dat niet voldoende. Zeker als degene die de meeste huishoudelijke taken deed, degene is die is uitgevallen. Dan is het een betere oplossing om hulp te vragen.

Misschien is er een familielid dat wil helpen, een buurvrouw, of iemand anders uit de sociale omgeving. Zijn de genoemde mogelijkheden er niet of nauwelijks, bijvoorbeeld bij iemand die alleen woont, dan kan worden overwogen om een professionele huishoudelijke hulp in te schakelen.

Kosten van huishoudelijke hulp

Maar hoe zit het dan met de kosten? Onze Senior letselschadejurist mr. Kyra Asma legt het uit. “Het inschakelen van een professionele hulp gaat al snel in de papieren lopen, en ook als de buurvrouw een handje toesteekt wil je haar daar wel voor belonen. Dan praat je al snel over een kostenpost van 15 tot 20 euro per uur.

Gelukkig vallen ook deze kosten onder de schade die verhaald kan worden. Het gaat dan om de ondersteuning bij huishoudelijke taken, zoals de verlening van opruim- en schoonmaakdiensten, voor de benadeelde en diens gezinsleden”.

Schadepost

Kyra claimt in een letselschadezaak deze kosten dan ook bij de verzekeraar. “Als er een indicatie is voor (tijdelijke) ondersteuning via huishoudelijke hulp, gedurende de herstelfase van het slachtoffer, dan is de hulp een schadepost en komt deze voor vergoeding in aanmerking.

De Richtlijn Huishoudelijke Hulp van De Letselschade Raad gaat over de situatie waarin er sprake is van huishoudelijke hulp door een niet-professionele hulp. Als deze vorm van hulp niet voor handen is, dan worden zelfs de kosten van een professionele hulp vergoed”.

Vergoeding van alle kosten

Om er zeker van te zijn dat alle kosten worden vergoed, is de hulp van een letselschade specialist onmisbaar.

Kyra: “Bij letselschade is het belangrijk dat het slachtoffer in alle rust kan herstellen. Het is de taak van de belangenbehartiger om te zorgen voor de nodige hulp en voorzieningen, en het regelen van vergoeding van de geleden schade”.

Wij staan voor u klaar

Bij Jurilex Letselschade ben je aan het goede adres voor goede hulp bij het regelen van alles rond letselschade. We zijn door heel Nederland gevestigd. Kyra Asma en haar collega’s staan voor u klaar.

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via de virtuele assistent casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit eerstvolgende werkdag. 

Contactformulier

Call Now Button