Welke letselschade kan ik verhalen op verzekeraar?

Picture of Jan Willem Berg

Jan Willem Berg

Inhoud

Letselschade treedt op als u letsel oploopt bij een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is. Het kan bijvoorbeeld gaan om een verkeersongeval, een arbeidsongeval of een medische fout.

Het letsel bestaat uit de lichamelijke en psychische nadelen die het ongeval hebben veroorzaakt. De schade omvat alle financiële gevolgen van de ontstane situatie.

 

Zorgvuldige berekening

Tijdens de regeling van letselschade wordt de schade zorgvuldig berekend en op een rij gezet. Het is belangrijk dat alle financiële nadelen van de benadeelde op de veroorzaker worden verhaald. Het gaat vaak om meerdere schadeposten.

 

Schadeposten

Een aantal veelvoorkomende schadeposten bij letselschade zijn:

  • Verlies arbeidsvermogen
  • Smartengeld
  • Huishoudelijke hulp
  • Buitengerechtelijke kosten (BGK)
  • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
  • Zorgschade
  • Economische kwetsbaarheid
  • Pensioenschade
 

Schadestaat

Al deze schadeposten worden door uw belangenbehartiger verzameld in een schadestaat. Het gaat om een (digitaal) overzicht, waarin een gedetailleerd en gespecificeerd overzicht van al uw schade is opgenomen. De schadestaat vormt de basis op grond waarvan de uiteindelijke schadevergoeding wordt vastgesteld.

Het vaststellen van letselschade is het werk van specialisten, want het vergt de nodige kennis en ervaring om tot de juiste schadevaststelling te komen. Alleen zo weet u zeker dat er niet te weinig wordt betaald.

Ook de onderhandelingen met de wederpartij kan een moeizaam traject zijn. Daarom kunt u het beste hulp zoeken bij een gespecialiseerde letselschadejurist.

Specialist in het verhalen van letselschade

Bij Jurilex Letselschade bent u voor hulp bij het verhalen van schadevergoeding bij letselschade aan het juiste adres.

Wij stellen de wederpartij aansprakelijk, regelen voor u zo snel mogelijk een voorschot en verhalen voor u vervolgens alle geleden schade. Omdat u zich daarover geen zorgen hoeft te maken, kunt u zich volledig richten op uw herstel.

Contact met Jurilex

Wilt u meer informatie of wilt u uw lopende letselschadezaak door onze experts laten beoordelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via de virtuele assistent casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit eerstvolgende werkdag. 

Contactformulier

Call Now Button