Welke letselschade kan ik verhalen op verzekeraar?

Gepost 14-02-2023

Letselschade treedt op als u letsel oploopt bij een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is. Het kan bijvoorbeeld gaan om een verkeersongeval, een arbeidsongeval of een medische fout.

Het letsel bestaat uit de lichamelijke en psychische nadelen die het ongeval hebben veroorzaakt. De schade omvat alle financiële gevolgen van de ontstane situatie.

Zorgvuldige berekening

Tijdens de regeling van letselschade wordt de schade zorgvuldig berekend en op een rij gezet. Het is belangrijk dat alle financiële nadelen van de benadeelde op de veroorzaker worden verhaald. Het gaat vaak om meerdere schadeposten.

Schadeposten

Een aantal veelvoorkomende schadeposten bij letselschade zijn:

 • Verlies arbeidsvermogen
 • Smartengeld
 • Huishoudelijke hulp
 • Buitengerechtelijke kosten (BGK)
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • Zorgschade
 • Economische kwetsbaarheid
 • Pensioenschade

Schadestaat

Al deze schadeposten worden door uw belangenbehartiger verzameld in een schadestaat. Het gaat om een (digitaal) overzicht, waarin een gedetailleerd en gespecificeerd overzicht van al uw schade is opgenomen. De schadestaat vormt de basis op grond waarvan de uiteindelijke schadevergoeding wordt vastgesteld.

Het vaststellen van letselschade is het werk van specialisten, want het vergt de nodige kennis en ervaring om tot de juiste schadevaststelling te komen. Alleen zo weet u zeker dat er niet te weinig wordt betaald.

Ook de onderhandelingen met de wederpartij kan een moeizaam traject zijn. Daarom kunt u het beste hulp zoeken bij een gespecialiseerde letselschadejurist.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Specialist in het verhalen van letselschade

Bij Jurilex Letselschade bent u voor hulp bij het verhalen van schadevergoeding bij letselschade aan het juiste adres.

Wij stellen de wederpartij aansprakelijk, regelen voor u zo snel mogelijk een voorschot en verhalen voor u vervolgens alle geleden schade. Omdat u zich daarover geen zorgen hoeft te maken, kunt u zich volledig richten op uw herstel.

Contact met Jurilex

Wilt u meer informatie of wilt u uw lopende letselschadezaak door onze experts laten beoordelen?

Gerelateerde artikelen

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Verlies verdienvermogen letselschade uitgelegdMogelijk tegemoetkoming slachtoffers beroepsziekte Call Now Button