Herstelgerichte dienstverlening na ongeval

Gepost 14-02-2023

De gevolgen van een ongeval, waarbij u letselschade heeft opgelopen, kunnen enorm zijn. Als er sprake is van ernstig letsel, heeft u tijdelijk of blijvend te maken met grote beperkingen in uw dagelijkse leven. Dan is het vaak nodig om voorzieningen aan te vragen, zodat u en uw gezinsleden zo normaal mogelijk kunnen blijven functioneren.

In de letselschadebranche valt het regelen van deze voorzieningen onder het begrip herstelgerichte dienstverlening. In dit artikel leggen we aan u uit wat dat betekent en hoe het in z’n werk gaat.

Wat is herstelgerichte dienstverlening?

Herstelgerichte dienstverlening is gericht op het functioneren van het slachtoffer in zijn eigen omgeving. Als hij of zij door het ongeval niet meer in staat is om te werken, het huishouden te doen of zich te verplaatsen, dan kunnen daarvoor voorzieningen worden geregeld.

Het doel van deze voorzieningen is ervoor te zorgen dat het leven zoveel als mogelijk door kan gaan en de beperkingen waar het slachtoffer mee te maken heeft zoveel mogelijk worden beperkt. De kosten van herstelgerichte dienstverlening worden door de aansprakelijke verzekeraar betaald.

Welke voorzieningen kunnen noodzakelijk zijn?

Herstelgerichte dienstverlening omvat alle voorzieningen die nodig zijn om te kunnen blijven functioneren op het werk, in en om de woning en bij de uitoefening van alle normale activiteiten van het slachtoffer.

U kunt denken aan:

 • Huishoudelijke hulp
 • Hulp bij het boodschappen doen
 • Hulp bij het voorbereiden en bereiden van maaltijden
 • Hulp bij de verzorging van dieren, bijvoorbeeld het uitlaten van de hond
 • Hulpmiddelen, zoals een hoog-laagbed of een traplift
 • Vervoersvoorzieningen

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Hoe regelen we de noodzakelijke voorzieningen?

De belangenbehartiger van het slachtoffer brengt de behoefte van het slachtoffer aan voorzieningen in kaart en vraagt deze aan. Soms is de inschakeling van een deskundige op het gebied van voorzieningen noodzakelijk, bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige of een ergotherapeut.

De belangenbehartiger onderhoudt namens het slachtoffer de contacten met de betalende verzekeraar en de deskundigen en zorgt dat alles soepel verloopt.

Hulp bij de aanvraag van voorzieningen

Bij het regelen van voorzieningen bij letselschade is de hulp van een gespecialiseerde letselschadejurist, bij voorkeur een NIVRE-expert, onmisbaar.

De expert weet welke mogelijkheden er zijn en welke stappen moeten worden gezet om de voorzieningen te realiseren. Bij letselschade is het daarom cruciaal om de hulp van een letselschade-expert in te roepen.

Jurilex Letselschade

Jurilex Letselschade is een landelijk werkende letselschadespecialist. Bij ons werken gespecialiseerde NIVRE-experts. Ons kantoor is houder van het Nationaal Keurmerk Letselschade en we zijn lid van de Branchevereniging NLE. Hierdoor bent u bij ons verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Voor herstelgerichte dienstverlening bent u bij Jurilex Letselschade aan het juiste adres. We brengen uw zorgbehoefte in kaart en zorgen ervoor dat de benodigde voorzieningen goed en snel geregeld én betaald zijn. Dat is een geruststellende gedachte.

Meer weten?

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u meer informatie over herstelgerichte dienstverlening of over een ander onderwerp? Neem vandaag nog contact met ons op. We staan voor u klaar!

Gerelateerde artikelen

Misschien vindt u deze artikelen ook interessant:

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Kosten huishoudelijk hulp na ongevalWhiplash letsel na ongeval Call Now Button