Herstelgerichte dienstverlening na ongeval

Picture of Jan Willem Berg

Jan Willem Berg

Inhoud

De gevolgen van een ongeval, waarbij u letselschade heeft opgelopen, kunnen enorm zijn. Als er sprake is van ernstig letsel, heeft u tijdelijk of blijvend te maken met grote beperkingen in uw dagelijkse leven. Dan is het vaak nodig om voorzieningen aan te vragen, zodat u en uw gezinsleden zo normaal mogelijk kunnen blijven functioneren.

In de letselschadebranche valt het regelen van deze voorzieningen onder het begrip herstelgerichte dienstverlening. In dit artikel leggen we aan u uit wat dat betekent en hoe het in z’n werk gaat.

Wat is herstelgerichte dienstverlening?

Herstelgerichte dienstverlening is gericht op het functioneren van het slachtoffer in zijn eigen omgeving. Als hij of zij door het ongeval niet meer in staat is om te werken, het huishouden te doen of zich te verplaatsen, dan kunnen daarvoor voorzieningen worden geregeld.

Het doel van deze voorzieningen is ervoor te zorgen dat het leven zoveel als mogelijk door kan gaan en de beperkingen waar het slachtoffer mee te maken heeft zoveel mogelijk worden beperkt. De kosten van herstelgerichte dienstverlening worden door de aansprakelijke verzekeraar betaald.

Welke voorzieningen kunnen noodzakelijk zijn?

Herstelgerichte dienstverlening omvat alle voorzieningen die nodig zijn om te kunnen blijven functioneren op het werk, in en om de woning en bij de uitoefening van alle normale activiteiten van het slachtoffer.

U kunt denken aan:

  • Huishoudelijke hulp
  • Hulp bij het boodschappen doen
  • Hulp bij het voorbereiden en bereiden van maaltijden
  • Hulp bij de verzorging van dieren, bijvoorbeeld het uitlaten van de hond
  • Hulpmiddelen, zoals een hoog-laagbed of een traplift

Hoe regelen we de noodzakelijke voorzieningen?

De belangenbehartiger van het slachtoffer brengt de behoefte van het slachtoffer aan voorzieningen in kaart en vraagt deze aan. Soms is de inschakeling van een deskundige op het gebied van voorzieningen noodzakelijk, bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige of een ergotherapeut.

De belangenbehartiger onderhoudt namens het slachtoffer de contacten met de betalende verzekeraar en de deskundigen en zorgt dat alles soepel verloopt.

Hulp bij de aanvraag van voorzieningen

Bij het regelen van voorzieningen bij letselschade is de hulp van een gespecialiseerde letselschadejurist, bij voorkeur een NIVRE-expert, onmisbaar.

De expert weet welke mogelijkheden er zijn en welke stappen moeten worden gezet om de voorzieningen te realiseren. Bij letselschade is het daarom cruciaal om de hulp van een letselschade-expert in te roepen.

Jurilex Letselschade

Jurilex Letselschade is een landelijk werkende letselschadespecialist. Bij ons werken gespecialiseerde NIVRE-experts. Ons kantoor is houder van het Nationaal Keurmerk Letselschade en we zijn lid van de Branchevereniging NLE. Hierdoor bent u bij ons verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Voor herstelgerichte dienstverlening bent u bij Jurilex Letselschade aan het juiste adres. We brengen uw zorgbehoefte in kaart en zorgen ervoor dat de benodigde voorzieningen goed en snel geregeld én betaald zijn. Dat is een geruststellende gedachte.

Meer weten?

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u meer informatie over herstelgerichte dienstverlening of over een ander onderwerp? Neem vandaag nog contact met ons op. We staan voor u klaar!

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via de virtuele assistent casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit eerstvolgende werkdag. 

Contactformulier

Call Now Button