Economische kwetsbaarheid door letselschade

Gepost 23-02-2023

Heeft u bij een ongeval letselschade opgelopen? Dan is de kans aanwezig dat u zich sindsdien in een meer kwetsbare positie op de arbeidsmarkt bevindt. Dat noemen we verhoogde economische kwetsbaarheid. 

Het betekent dat het voor u door uw letsel en beperkingen lastiger is om een geschikte baan te vinden, waardoor uw carrièreperspectief is verslechterd.

Voor deze verhoogde economische kwetsbaarheid kunt u bij de aansprakelijke verzekeraar een vergoeding kan claimen. Jurilex Letselschade kan u daarbij helpen.

Wat is verhoogde economische kwetsbaarheid?

Vooral slachtoffers die ernstig letsel hebben opgelopen en daaraan blijvende beperkingen hebben overgehouden, krijgen te maken met lastige omstandigheden op de arbeidsmarkt. Vaak moet een functie of een werkplek speciaal voor hen worden aangepast.

Deze ‘functies op maat’ zijn echter maar beperkt beschikbaar binnen bedrijven. Daarom is er van een verhoogde economische kwetsbaarheid sprake, zelfs als de benadeelde werk heeft. 

Want wat als het slachtoffer onverwachts te maken krijgt met ontslag vanwege bedrijfsfaillissement of een reorganisatie? Dan is het in veel gevallen zeer lastig om een ​​nieuwe passende baan te vinden. Slachtoffers zullen het immers moeten opnemen tegen kandidaten zonder beperkingen, waardoor het lang kan duren voordat slachtoffers een nieuwe passende baan vinden.

Door zijn of haar beperkingen worden de kansen van het slachtoffer op de arbeidsmarkt structureel verkleind. 

Bij welke slachtoffers kan verhoogde economische kwetsbaarheid voorkomen?

Bij zowel werknemers in loondienst, ondernemers, zzp’ers, freelancers en studenten kan verhoogde economische kwetsbaarheid optreden na een ongeval.

Mensen die ten tijde van het ongeval al arbeidsongeschikt waren, kunnen na het ongeval in een meer kwetsbare economische situatie terecht zijn gekomen.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Hoe wordt de hoogte van deze schadepost vastgesteld?

Bij het bepalen van de omvang van de schadepost verhoogde economische kwetsbaarheid, wordt met de specifieke kenmerken van de situatie van het slachtoffer rekening gehouden, zoals:

 • De leeftijd en het opleidingsniveau van het slachtoffer
 • De ernst en het karakter van de lichamelijke en/of psychische beperkingen 
 • Het carrièreverloop van het slachtoffer
 • De vooruitzichten en mogelijkheden die het slachtoffer zonder ongeval zou hebben gehad
 • De huidige vooruitzichten en mogelijkheden
 • De vooruitzichten wat betreft het eventuele medische herstel

Laat u bijstaan door Jurilex Letselschade

Bij Jurilex Letselschade werken gespecialiseerde letselschadejuristen, die u graag verder helpen. Met onze hulp weet u zeker dat al uw schade, waaronder eventuele verhoogde economische kwetsbaarheid, wordt verhaald op de aansprakelijke partij. Ook onze kosten kunnen wij verhalen, waardoor onze hulp u niets kost.

Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Misschien vindt u deze artikelen ook interessant:

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   vrouw zit op de bank en ontvangt huisbezoekVerschillende vormen aansprakelijkheid uitgelegd Call Now Button