Economische kwetsbaarheid door letselschade

Picture of Jan Willem Berg

Jan Willem Berg

Inhoud

Heeft u bij een ongeval letselschade opgelopen? Dan is de kans aanwezig dat u zich sindsdien in een meer kwetsbare positie op de arbeidsmarkt bevindt. Dat noemen we verhoogde economische kwetsbaarheid. 

Het betekent dat het voor u door uw letsel en beperkingen lastiger is om een geschikte baan te vinden, waardoor uw carrièreperspectief is verslechterd.

Voor deze verhoogde economische kwetsbaarheid kunt u bij de aansprakelijke verzekeraar een vergoeding kan claimen. Jurilex Letselschade kan u daarbij helpen.

Wat is verhoogde economische kwetsbaarheid?

Vooral slachtoffers die ernstig letsel hebben opgelopen en daaraan blijvende beperkingen hebben overgehouden, krijgen te maken met lastige omstandigheden op de arbeidsmarkt. Vaak moet een functie of een werkplek speciaal voor hen worden aangepast.

Deze ‘functies op maat’ zijn echter maar beperkt beschikbaar binnen bedrijven. Daarom is er van een verhoogde economische kwetsbaarheid sprake, zelfs als de benadeelde werk heeft.

Want wat als het slachtoffer onverwachts te maken krijgt met ontslag vanwege bedrijfsfaillissement of een reorganisatie? Dan is het in veel gevallen zeer lastig om een ​​nieuwe passende baan te vinden. Slachtoffers zullen het immers moeten opnemen tegen kandidaten zonder beperkingen, waardoor het lang kan duren voordat slachtoffers een nieuwe passende baan vinden.

Door zijn of haar beperkingen worden de kansen van het slachtoffer op de arbeidsmarkt structureel verkleind.

Bij welke slachtoffers kan verhoogde economische kwetsbaarheid voorkomen?

Bij zowel werknemers in loondienst, ondernemers, zzp’ers, freelancers en studenten kan verhoogde economische kwetsbaarheid optreden na een ongeval.

Mensen die ten tijde van het ongeval al arbeidsongeschikt waren, kunnen na het ongeval in een meer kwetsbare economische situatie terecht zijn gekomen.

Hoe wordt de hoogte van deze schadepost vastgesteld?

Bij het bepalen van de omvang van de schadepost verhoogde economische kwetsbaarheid, wordt met de specifieke kenmerken van de situatie van het slachtoffer rekening gehouden, zoals:

  • De leeftijd en het opleidingsniveau van het slachtoffer
  • De ernst en het karakter van de lichamelijke en/of psychische beperkingen
  • Het carrièreverloop van het slachtoffer
  • De vooruitzichten en mogelijkheden die het slachtoffer zonder ongeval zou hebben gehad
  • De huidige vooruitzichten en mogelijkheden
  • De vooruitzichten wat betreft het eventuele medische herstel

Laat u bijstaan door Jurilex Letselschade

Bij Jurilex Letselschade werken gespecialiseerde letselschadejuristen, die u graag verder helpen. Met onze hulp weet u zeker dat al uw schade, waaronder eventuele verhoogde economische kwetsbaarheid, wordt verhaald op de aansprakelijke partij. Ook onze kosten kunnen wij verhalen, waardoor onze hulp u niets kost.

Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via de virtuele assistent casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit eerstvolgende werkdag. 

Contactformulier

Call Now Button