mr. Jeroen DerksSenior Letselschadejurist

  mr. Jeroen Derks

  Senior Letselschadejurist

  In 1994 rondde ik mijn Rechtenstudie aan de Universiteit in Tilburg af.

  Vervolgens specialiseerde ik me als jurist bij mijn eerste baan al direct in het vakgebied letselschade. Een zeer boeiend en enerverend specialisme, waarvan ik me achteraf steeds meer realiseer dat dit de juiste keuze voor mij is geweest. Ik ben er van overtuigd dat de nodige jaren ervaring moeten worden opgedaan, alvorens je jezelf kunt betitelen als gedegen en volwaardig letselschade jurist. Daarvoor heb ik de navolgende route afgelegd.

  De eerste 4 jaar van mijn loopbaan heb ik letselschadeslachtoffers bijgestaan in het verhalen van hun materiële en immateriële schade. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de kant van de -betalende- verzekeraar, oftewel een overstap naar “de andere kant van de tafel”. Dit heb ik voor een periode van 11 jaar voor één en dezelfde werkgever gedaan. Gedurende deze periode heb ik me binnen het vakgebied letselschade zo breed mogelijk ontwikkeld. Daarbij moet naast letselschade als gevolg van verkeersongevallen tevens worden gedacht aan onder andere bedrijfsongevallen, overlijdensschade, medische fouten, mishandeling, etc.

  In de loop der jaren heb ik me gerealiseerd dat behandeling van een letselzaak, in welke hoedanigheid dan ook, maatwerk is. Dit houdt een zeer actieve houding in, waarbij mijn inziens een persoonlijk onderhoud met een slachtoffer en bij voorkeur bij hem of haar thuis, een vereiste is. Overigens is mijn ervaring dat financiële compensatie voor het slachtoffer lang niet altijd op de voorgrond staat. Goede begeleiding in terugkeer naar eigen (of ander) werk, hulp bij scholing of allerlei benodigde (woning)aanpassingen, zijn vaak minstens zo belangrijk. Hoe dan ook, uiteindelijk heb ik me gerealiseerd dat mijn hart toch ligt aan de zijde van de letselschadeslachtoffers. Daarom heb ik enkele jaren geleden weer een overstap terug gemaakt.

  Sinds 1 maart 2017 doe ik dit als zelfstandige binnen Jurilex Letselschade vanuit mijn woonplaats Veldhoven. Een welbewuste keuze omdat ik meen nu over de vereiste ervaring te beschikken om mijn vak op deze manier en binnen deze organisatie goed te kunnen uitvoeren.

  Mr. Derks is letselschadejurist voor de regio Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland en Limburg.

  mr. Jeroen Derks

  Maak kennis met…

  Reviews en beoordelingen

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button