mr. Kyra Asma

Functie: Senior Letselschadejurist 

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Ik heb daar Nederlands Recht met de specialisatie aansprakelijkheidsrecht en letselschade gestudeerd. Na mijn studie ben ik in dienst getreden bij een detacheringsbureau om zo de verschillende kanten van het letselschade vak te verkennen. In eerste instantie heb ik gewerkt bij de aansprakelijkheidsverzekeraars. Ik miste ik het echter om slachtoffers te kunnen ondersteunen.

Vervolgens ben ik bij een grote rechtsbijstandsverzekeraar gaan werken. Hier heb ik 10 jaar gewerkt en heb hier veel ervaring opgedaan als belangenbehartiger voor het slachtoffer. Ik heb mij voornamelijk bezig gehouden met het verhalen van letselschade van slachtoffers van een verkeersongeval. Maar ook heb ik veel ervaring bij het verhalen van schade bij onder andere medische kunstfouten, mishandelingen, productaansprakelijkheid, sport en spel en letselschade ontstaan door het toedoen van een dier.

Ik vind het erg fijn om mensen te kunnen helpen en hen zo goed mogelijk in de situatie te brengen als voor het ongeval.  Daarbij begeleid ik ze graag in dit traject om de financiële vergoeding op een goede manier te regelen met de aansprakelijke partij. De slachtoffers wil ik hierbij ontzorgen, ze hebben het al zwaar genoeg met het lichamelijk herstel.

Inmiddels heb ik mijn loopbaan voortgezet bij Jurilex.  Ik ben trots dat ik onderdeel mag uitmaken van deze organisatie en hoop nog veel slachtoffers goed te kunnen helpen.

Actief in de regio Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe