Harry Tehubijuluw

Functie: NIVRE Register-Expert, Arbeidsdeskundige

Ik ben mijn carrière begonnen als acceptant motorrijtuigen bij een verzekeraar. Dit was tevens mijn eerste kennismaking met het verzekeringswezen. Al snel kwam ik tot de ontdekking dat mijn interesse meer uitging naar het schaderegelingsvak; dan heb je immers direct contact met je cliënten. Voor mij was dit de reden om te solliciteren naar de functie van verkeersschadecorrespondent bij een grote rechtsbijstandverzekeraar, waar ik mij al snel heb toegelegd op de schaderegeling van letselschaden. In deze hoedanigheid bezocht ik slachtoffers altijd thuis. Dit is niet alleen van belang voor het verzamelen van informatie. Het komt ook de snelheid van het schaderegelingtraject ten goede. Bovendien wordt het persoonlijk contact veelal op prijs gesteld. De basis van mijn (latere) functie van letselschade-expert was gelegd.

In 1998 trad ik in dienst van een internationaal expertisebureau dat uitsluitend voor verzekeraars werkt. Ik was in die tijd belast met het verrichten van toedrachtsonderzoeken en het regelen van de (letsel-)schade met de belangenbehartiger. Tijdens de bespreking van één van deze zaken, kreeg ik van mijn gesprekspartner het aanbod om bij hem als belangenbehartiger aan de slag te gaan. Hierover hoefde ik niet lang na te denken. Sinds 2002 treed ik dan ook op als senior schaderegelaar namens letselschadeslachtoffers. Ik sta als Register Expert Letsel ingeschreven bij het NIVRE en ben daarnaast arbeidsdeskundige.

Sinds 1 mei 2008 maak ik deel uit van Jurilex Letselschade; een jonge organisatie van gedreven en ervaren letselschadedeskundigen.

Harry Tehubijuluw

Actief in de regio Noord-Holland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland