Kan letselschade door een hondenbeet worden verhaald op de eigenaar van het dier?

Gepost 23-05-2023

Enkele weken geleden vond er een drama plaats in Rotterdam, waar een jongetje van nog geen jaar oud ernstig gewond raakte door een aanval van een valse rottweiler.

Helaas staat dit incident niet op zichzelf en neemt het aantal gevallen van bijtletsel de laatste tijd zelfs toe. Gelukkig kan de letselschade die daarbij ontstaat op de eigenaar van het dier worden verhaald.

Wel is het verstandig om daarbij de hulp van een letselschade-expert in te roepen.

Waarom nemen het aantal gevallen van letselschade door hondenbeten toe?

Tijdens de coronapandemie, met name tijdens de strenge lockdowns, haalden veel gezinnen een hond in huis. Maar de hondentrainingen waren gedwongen gesloten. Al snel luidden de hondenexperts de noodklok vanwege een toename van slecht-opgevoede honden. Helaas is dat ook terug te zien in het aantal letselschades door hondenbeten.

Letselschade kan grote gevolgen hebben

Een aanval van een valse hond zorgt voor ernstig en soms blijvend letsel, zoals littekens en schade aan spieren in het gezicht en in armen of benen. De financiële gevolgen kunnen behoorlijk zijn. Er moeten wellicht medische kosten worden gemaakt, reiskosten voor de noodzakelijke medische behandelingen en soms leidt de gebeurtenis zelfs tot arbeidsongeschiktheid. Daarnaast leidt zo’n traumatische gebeurtenis tot immateriële schade, zoals pijn, angst, verdriet en veel ongemak.

Gelukkig kan deze schade worden verhaald op de eigenaar van de hond. Als de hondeneigenaar beschikt over een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), zal deze de schadeclaim in behandeling nemen. In de wet staat dat de eigenaar van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier toebrengt aan anderen.

Dat geldt voor materiële schade, zoals kapotte kleding, maar ook voor letselschade. Bovendien heeft het slachtoffer van een hondenbeet recht op smartengeld.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Met een letselschade-expert van Jurilex sta je sterker

Bij het verhalen van letselschade als gevolg van een hondenbeet is de hulp van een letselschadespecialist noodzakelijk. Alleen dan weet je zeker dat alle schade wordt vergoed.

De letselschade-experts van Jurilex Letselschade weten welke stappen er moeten worden gezet. Ook onze eigen kosten verhalen we op de aansprakelijke partij, daar heb je zelf geen omkijken naar.

Samen brengen we de schade nauwkeurig in kaart. Een letselschadejurist van Jurilex stelt de eigenaar van de hond aansprakelijk. Vervolgens zetten we ons in voor een snelle vergoeding van de schade, terwijl jij je kan richten op je herstel.

Neem contact op met Jurilex Letselschade

Heeft je letsel opgelopen door een hondenbeet? Onze specialisten staan voor je klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloos gesprek. Met onze hulp sta je er niet alleen voor.

Gerelateerde artikelen

Misschien vindt u deze artikelen ook interessant:

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      Wat is zorgschade? De vergoeding van zorg, voorzieningen en hulpmiddelenBent u vanwege letselschade opgenomen in een ziekenhuis of behandelcentrum? Call Now Button