Ik heb blijvende letselschade door een klus-ongeval. Moet mijn werkgever mijn salaris doorbetalen?

Picture of Jan Willem Berg

Jan Willem Berg

Inhoud

Stel, u bent werkzaam in loondienst en houdt ervan om in de weekenden te klussen in en rondom uw huis. Tot op heden is dit altijd goed gegaan, maar op een dag ging dit mis. U ben van de ladder gevallen waardoor u letsel hebt opgelopen.

Wat zijn dan uw rechten als werknemer wanneer u niet kunt werken als gevolg van uw letselschade die u hebt opgelopen tijdens het klussen?

1) Door een val van het dak tijdens het klussen heb ik mijn been op twee plaatsen gebroken en kan ik de komende maanden niet werken. Moet ik mijn werkgever vertellen over de oorzaak?

Nee. Een werknemer is niet verplicht om de oorzaak en aard van zijn ziekte (letselschade) te vertellen. U mag daarover zwijgen. Wel bent u als werknemer verplicht om u bij ziekte zo spoedig mogelijk ziek te melden.

Indien u als werknemer een ongeval met opzet veroorzaakt met als doel arbeidsongeschikt te worden, dan bent u de werkgever wel een verklaring schuldig.

2) Betaalt mijn werkgever mijn salaris wel gewoon door?

De werkgever betaalt uw salaris inderdaad gewoon door. De werkgever is wettelijk verplicht om zeventig procent van het loon tijdens de eerste twee jaar van de ziekte door te betalen.

Maar dat bedrag wordt vaak gedurende enige tijd aangevuld tot een hoger percentage, op grond van de arbeidsovereenkomst of cao.

3) Heb ik ook recht op loonbetaling als ik letsel oploop tijdens het beoefenen van extreme sporten?

Zolang de (extreme) sport volgens de regels wordt beoefend wel. Dat geldt trouwens ook voor het ondergaan van (risicovolle) operaties met als doel esthetische verbetering; zoals het laten liften van de oogleden, het vergroten van de lippen of het laseren van de ogen. Achterliggende gedachte is dat er geen opzet is om arbeidsongeschiktheid te veroorzaken.

Praktijkvoorbeeld

Goed voorbeeld vormt een zaak uit 2006, waarbij een zaalvoetballende werknemer een aantal keren geblesseerd raakte. Zijn werkgever had genoeg van het ziekteverzuim dat daarmee gepaard ging en waarschuwde de medewerker dat hij met zijn sport moest stoppen. Deed hij dat niet dan zou de werkgever bij een volgende blessure zijn salaris niet uitbetalen.

De werknemer kreeg gelijk, want hier bleek volgens de rechter geen sprake van opzet. De werknemer had niet de intentie om arbeidsongeschikt te worden. Maar ook de werkgever stond gedeeltelijk in zijn recht.

Omdat de werkgever de werknemer duidelijk had gewezen op de nadelige financiële consequenties bij een volgende ziekmelding. De rechter besloot daarop dat de werkgever zeventig procent van het loon moest doorbetalen, maar niet de aanvulling tot honderd procent die in de cao was opgenomen.

4) In welke gevallen krijg ik mijn salaris niet uitbetaald?

Wanneer u zich bewust bent van de mogelijke gevolgen, blootstelt aan risicovolle omstandigheden en daarbij de regels aan uw laars lapt. Denk aan off piste skiën bij lawinegevaar of het besturen van een auto onder invloed van alcohol of drugs.

5) Mag mijn werkgever mij vragen nooit meer te klussen?

Vragen mag, verplichten niet. Wel kan zo’n verzoek ervoor zorgen dat de werkgever bij ziekteverzuim door een ongeval met letselschade tijdens het klussen niet het volledige salaris hoeft door te betalen, zoals ook het geval was bij de gewaarschuwde zaalvoetballende vrachtwagenchauffeur.

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via de virtuele assistent casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit eerstvolgende werkdag. 

Contactformulier

Call Now Button