Kan letselschade door een hondenbeet worden verhaald op de eigenaar van het dier?

Picture of Jan Willem Berg

Jan Willem Berg

Inhoud

Enkele weken geleden vond er een drama plaats in Rotterdam, waar een jongetje van nog geen jaar oud ernstig gewond raakte door een aanval van een valse rottweiler.

Helaas staat dit incident niet op zichzelf en neemt het aantal gevallen van bijtletsel de laatste tijd zelfs toe. Gelukkig kan de letselschade die daarbij ontstaat op de eigenaar van het dier worden verhaald.

Wel is het verstandig om daarbij de hulp van een letselschade-expert in te roepen.

Waarom nemen het aantal gevallen van letselschade door hondenbeten toe?

Tijdens de coronapandemie, met name tijdens de strenge lockdowns, haalden veel gezinnen een hond in huis. Maar de hondentrainingen waren gedwongen gesloten. Al snel luidden de hondenexperts de noodklok vanwege een toename van slecht-opgevoede honden. Helaas is dat ook terug te zien in het aantal letselschades door hondenbeten.

Letselschade kan grote gevolgen hebben

Een aanval van een valse hond zorgt voor ernstig en soms blijvend letsel, zoals littekens en schade aan spieren in het gezicht en in armen of benen. De financiële gevolgen kunnen behoorlijk zijn. Er moeten wellicht medische kosten worden gemaakt, reiskosten voor de noodzakelijke medische behandelingen en soms leidt de gebeurtenis zelfs tot arbeidsongeschiktheid. Daarnaast leidt zo’n traumatische gebeurtenis tot immateriële schade, zoals pijn, angst, verdriet en veel ongemak.

Gelukkig kan deze schade worden verhaald op de eigenaar van de hond. Als de hondeneigenaar beschikt over een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), zal deze de schadeclaim in behandeling nemen. In de wet staat dat de eigenaar van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier toebrengt aan anderen.

Dat geldt voor materiële schade, zoals kapotte kleding, maar ook voor letselschade. Bovendien heeft het slachtoffer van een hondenbeet recht op smartengeld.

Met een letselschade-expert van Jurilex sta je sterker

Bij het verhalen van letselschade als gevolg van een hondenbeet is de hulp van een letselschadespecialist noodzakelijk. Alleen dan weet je zeker dat alle schade wordt vergoed.

De letselschade-experts van Jurilex Letselschade weten welke stappen er moeten worden gezet. Ook onze eigen kosten verhalen we op de aansprakelijke partij, daar heb je zelf geen omkijken naar.

Samen brengen we de schade nauwkeurig in kaart. Een letselschadejurist van Jurilex stelt de eigenaar van de hond aansprakelijk. Vervolgens zetten we ons in voor een snelle vergoeding van de schade, terwijl jij je kan richten op je herstel.

Neem contact op met Jurilex Letselschade

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via de virtuele assistent casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit eerstvolgende werkdag. 

Contactformulier

Call Now Button